Odessa Haritası

Odessa Haritası

Odessa Haritası ; Ukrayna’nın dördüncü en büyük şehridir Odessa. Karadenizin Kuzeybatı kıyı şeridinde yer almaktadır. Ukrayna’nın en önemli..

Odessa Haritası

Ukrayna’nın dördüncü en büyük şehridir Odessa. Karadenizin Kuzeybatı kıyı şeridinde yer almaktadır. Ukrayna’nın en önemli turizm merkezlerinden omasının yanı sıra ayrıca ulaşım ve liman merkezidir. Şehirin çok ırklı ve kültürlü bir mozaiği vardır. Karadenizin incise, Güney Palmyra ve Güney Sermayesi de denilmektedir. Ukrayna üniversitelerinde okumak isteyen öğrencilerin tercih etttiği şehirlerdendir.

Karadeniz Havzasında yer alan Odessa Samsun’dan sonra en kalabalık şehridir. Ülke genelinde 2010 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımına göre Odessa’nın Nüfusu 1.012.500 olarak tespit edilmiştir.

Odessa’ya yer şekilleri ve fiziki özellikleri açısından bakıldığında Ukrayna’nın karakteristik iklimi ve yer şekilleri görülecektir. Karadeniz’in kuzey kıyısında konumlanan liman şehri Odessa, Ukrayna’nın hemen hemen her yerinde olduğu gibi 400 metreye kadar olan platolardan oluşmuştur. Odessa bir liman kenti olmasında ötürü, karasal iklimin biraz daha ılıman hali görülmektedir.

Odessa Haritası Şehirleri

Odessa Ukrayna’nın güneybatısında, Karadenizin ise kuzeybatısında yer alan bir liman kentidir. Moldova, Odessa’nın sınır komşusudur. Bir liman kenti olması nedeniyle turizmin oldukça gelişmiş olduğu Odessa dünyanın her yerinden milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Odessa Komşuları

Ukrayna haritasının en güney noktasında yer alan Odessa’nın çevresinde Karadeniz, Moldova, Mykolaiv, Kirovohrad, Vinnytsia yer almaktadır.

Odessa Haritası Nasıl Çizilir?

Bir Odessa Haritası çizmek için bilmeniz gereken birtakım temel bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilere sahip olduktan sonra Odessa haritasını çizme işlemine geçilebilir. Odessa şehri’nin haritasını çizmek temel de farklı herhangi bir yerin haritasını çizmekten çok da farklı değildir. Bilmeniz gereken ilk şey Odessa’nın koordinatları olmalıdır. Ve haritanızı hangi ölçekle çizeceğiniz. Kısacası çizmeyi hayal ettiğiniz Odessa haritanız ile ilgili temel bilgileri bildikten sonra harita çizim yazılımlarıyla bu işi kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca Odessa’nın hava çekimlerinden de faydalanarak haritanızı oluşturabilirsiniz.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!